yvonne@cesartherapiebaarle.nl

De Geerstraat 2A - Baarle-Nassau | Van Leuvenlaan 2 - Alphen  |  013-5072061

   
  Home  
  Oefentherapie Cesar
 
  Werkwijze  
Klachten
Praktijkinformatie
Folders en links
Contact en
formulieren

Rugklachten

Onderzoek wijst uit dat negen van de tien volwassenen minstens eenmaal in hun leven rugklachten krijgen.

Bij 5 tot 10% van hen wordt een duidelijk aanwijsbare oorzaak gevonden, zoals een hernia, kanaalstenose, ingezakte wervels ten gevolge van osteoporose of ten gevolge van een chronische ziekte als de ziekte van Bechterew.


Bij de overige klachten (90-95%) is de oorzaak niet duidelijk.

Deze rugklachten worden ook wel aspecifieke rugklachten genoemd. Wel staat vast dat overbelasting, spanning, een slechte conditie of verkeerd gebruik van de rug vaak een belangrijke rol spelen bij het ontstaan en in stand houden van de klachten.

 

Klachten

Rugpijn, krachtverlies en stijfheid kunnen uw dagelijks leven behoorlijk verzieken. Door een pijnlijke of stijve rug gaat u anders bewegen. Zo raken de spieren uit balans.

Ook kan de pijn uw ademhaling, concentratievermogen, slaappatroon en stemming negatief beïnvloeden. U loopt het gevaar in een vicieuze cirkel te belanden, waardoor u niet meer optimaal kunt functioneren.

 

 

 

Rugklachten

 

Ook kunt u meer lezen in de folders:

Osteoporose

Ziekte van Bechterew

 

 

Behandeling

De behandeling richt zich op het aanpassen van houdings- en bewegingsgewoonten, waardoor gewrichten en spieren beter belast worden en de pijnklachten en stijfheid verminderen of verdwijnen.

 

<< terug naar overzicht klachten