yvonne@cesartherapiebaarle.nl

De Geerstraat 2A - Baarle-Nassau | Van Leuvenlaan 2 - Alphen  |  013-5072061

   
  Home  
  Oefentherapie Cesar
 
  Werkwijze  
Klachten
Praktijkinformatie
Folders en links
Contact en
formulieren

Hoofdpijnklachten

Bijna iedereen heeft wel eens last van hoofdpijn. Vaak is dit van voorbijgaande aard. Soms echter kan hoofdpijn het dagelijks functioneren sterk beïnvloeden.

 

Klachten

We onderscheiden verschillende soorten hoofdpijn, waarvan migraine en (spier)spanningshoofdpijn het meest bekend zijn.
De oorzaak van (spier)spanningshoofdpijn is een te hoge spanning van de spieren, die van de schouders naar de nek en het hoofd lopen. Deze verhoogde spierspanning kan veroorzaakt worden door bijvoorbeeld stress of een belastende (werk)houding.

 

Behandeling

De behandeling bestaat uit oefeningen om u bewust te maken van het verschil tussen (spier)spanning en ontspanning.
Aangezien stress een negatieve invloed op de hoofdpijn heeft, leert u hoe u op lichaamssignalen kan reageren en hoe u het beste met stress om kan gaan, onder andere door ontspanningsoefeningen en houdingsverbetering. Indien nodig kan medical-taping worden ingezet. Ook zal u worden geleerd hoe u middels trigger-point technieken zelf de spierspanning kunt verminderen. Ook het aanleren van een optimaal adempatroon van belang zijn.

Als de spierbalans verbeterd is en u zich een minder belastende houding eigen heeft gemaakt, wordt de aandacht gericht op het bewegingspatroon in het dagelijks leven. Daarin en in de werksituatie is het belangrijk dat u zich bewust blijft van (spier)spanning en ontspanning, en dat u uw spieren niet méér belast dan nodig is.
Uiteraard krijgt u ook adviezen over de werkplek.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoofdpijnklachten

 

 

<< terug naar overzicht klachten