yvonne@cesartherapiebaarle.nl

De Geerstraat 2A - Baarle-Nassau | Van Leuvenlaan 2 - Alphen  |  013-5072061

   
  Home  
  Oefentherapie Cesar
 
  Werkwijze  
Klachten
Praktijkinformatie
Folders en links
Contact en
formulieren

Arm-, nek- en schouderklachten

Dit soort klachten komt veel voor. Een verkeerde houding, slijtage, overbelasting of spanningen zijn de hoofdoorzaken.

 

Klachten

Typische arm-, nek- of schouderklachten (CANS, voorheen RSI) kunnen voortkomen uit een verkeerde werkhouding aan een computerwerkplek. Daarnaast zijn er sportblessures, zoals een tennisarm, waarvoor u bij een oefentherapeut ook aan het juiste adres bent. Een andere oorzaak kan liggen in een afwijking aan de wervelkolom (zoals discopathie/artrose) of in een andere aandoening.

 

 

 

Arm-nek-schouderklachten

 

Wanneer u problemen ervaart door pijn, stijfheid en/of krachtsvermindering beïnvloedt dit uw dagelijkse doen en laten. Als een stijve nek of pijnlijke schouder het natuurlijke bewegen belemmert wordt dit vaak onbewust gecompenseerd door andere houdingen en bewegingen. Zo raken spieren uit balans. De klachten kunnen ook een negatieve invloed hebben op uw ademhaling, concentratievermogen, slaappatroon en stemming.

 

Behandeling

De behandeling stem ik af op uw persoonlijke situatie. Dat betekent dat u oefeningen en adviezen krijgt die op maat zijn gesneden van uw dagelijkse activiteiten, thuis en op het werk.
Zowel uw werkomgeving (hoogte stoel en bureau), uw thuissituatie (stofzuigen, strijken) als uw hobby’s (sporten, tuinieren, klussen) kunnen aan de orde komen.

 

Door de adviezen van uw oefentherapeut toe te passen, leert u om gezonder te bewegen. Zo kunt u weer optimaal functioneren in al uw dagelijkse bezigheden.

 

<< terug naar overzicht klachten