yvonne@cesartherapiebaarle.nl

De Geerstraat 2A - Baarle-Nassau | Van Leuvenlaan 2 - Alphen  |  013-5072061

   
  Home  
  Oefentherapie Cesar
 
  Werkwijze  
Klachten
Praktijkinformatie
Folders en links
Contact en
formulieren

Arbeidsgerelateerde klachten

Dit zijn klachten die het werk negatief beïnvloeden. Ze zorgen ervoor dat iemand zijn werkzaamheden niet of maar gedeeltelijk kan uitvoeren.

 

Klachten

Deze klachten kunnen zijn ontstaan door het werk, maar bijvoorbeeld ook als gevolg van sport of hobby’s. Daarnaast kan een (chronische) aandoening een rol spelen. Bekende voorbeelden zijn lage rugklachten en CANS: klachten aan arm, nek en/of schouder (voorheen RSI).

 

Behandeling

Als oefentherapeut maak ik u bewust van uw houding en manier van bewegen in relatie tot uw klachten. Ook geef ik u inzicht in de reactie van uw lichaam op pijn, (over)belasting en spanningen. Samen gaan we op zoek naar de oorzaak van uw klachten.

 

Bij arbeidsgerelateerde klachten bespreken we ook uw specifieke werksituatie. U krijgt voorlichting en advies over de inrichting of aanpassing van uw werkplek en, indien nodig, het gebruik van hulpmiddelen.

 

Na een periode van ziekte of arbeidsongeschiktheid kan ik u begeleiden en ondersteunen bij de terugkeer naar uw werkplek. Hierbij help ik u om uw houding en bewegingsgewoontes, en tevens uw werkgewoontes, te verbeteren. Zo herstelt u de balans tussen belasting en belastbaarheid.

 

<< terug naar overzicht klachten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arbeidsklachten